Mamma

Idag var det gravsättning på Norra Begravningsplats. De som var där var jag Niklas pappa min farbor Leif och hans fru Katta. Efteråt var det fika. Håller mig bara kort såhär.
 
 
Från begravningen när kören sjunger på minnestunden efter cermonin. Uti vår hage.

Förresten

Glömde lägga ut bilder från halloween i skolan så här:






Så fruktansvärt trött

Jag är så trött så jag tänker inte ens anstränga mig i detta inlägg... Jag lunchade med min farbrors fru på fotografiska, såg en konstig utställning, bakade chokladbollar med Bella, va på espresso house och bio med Kim och såg Don Jon och nu ligger vi i sängen och ska kolla pretty little liars. Här har ni bilder





Rastlös

Sitter nu och väntar på min skjuts till la police dör jag blev klar tidigare än jag tänkt. Har sminkat mih så mycket jag vågar ha hos polisen men ska sätta på lite ögonskugga sen för att fylla ut hålen för ögonen så de ser svara ut! 
Det ser värre ut i verkligheten.
Känns lite awkward att sitta där såhär, de kommer tro att jag börjat uttrycka mina känslor i smink haha! Ne men som sagt så när jag kommer till skolan så ska vi fixa lite mer! Känns redan som jag har ett ton smink bara på ögonen...
Nu så får jag sitta och vänta bara, har inget att göra, inen är hemma o jag är helt klar....

Halloween

Imorn (eller idag egentligen) är det halloweenfirande i skolan. Jag dka vara spöke med min vän Frida och tror även att Tomas ska vara det... I alla fall så ville jag köra på något enkelt och klassiskt och vad passar inte bättre än ett spöke? Dock failade Christine lite när hon klippte så ena ärmen är kortare än den andra när jag har på mig lakanet... Whatevz, går nog bra ändå. Tänkte att jag skulle ha riktigt sotade ögon imorn men ska på polisförhör på morgonen så det känns inte riktigt appropriate. Därför klippte jag ganska små hål för ögonen och sen när jag kommer till skolan sotar jag bara tyger runt ögonen lite med ögonskuggan Felicia så snällt lånar ut! Nu skall jag sova och så borde även herrskapet göra. 
Goder natter!



Sova

Oj har inte bloggat på ett tag men aja... Ligger i min säng och ska snart upp och äta godis. Mår inte alls bra i min hals och jag är snorig... Hatar stt vara sjuk men vi har godis hemma så det är helt ok ändå. Igår skrev jag geografiprovet och det gick så fruktansvärt dåligt känner jag... Nä uschabuscha. Men vi kommer bli testade på de kriterierna igen så jag känner mig rätt lugn ändå. 
Nu ska jag upp o äta frukost!
Hejsvejs
Gammal bild på mig o mami i Finland. Diggar mitt överbett lol


Ingen rubrik

Känner mig helt omotiverad till allt just nu. Jag har prov imorn och på tisdag i NO och geografi. Jag har massa frågor att svara på till på tisdag i svenska och jag har en riktig fulperiod just nu och det känns som jag är i klimakteriet (vilket jag obviously inte är för jag är 16 år). Jag tar gång på gång fram mobilen för att ringa mamma för att hon ska lugna mig men kommer på mig själv i sista stund... Ska till graven på lördag och jag var där igår. De har inte gjort gravstenen än och urnan är inte gravsatt heller men jag va där och kollade på blommorna från begravningen och kollade vart hon kommer gravsättas. Nu har jag i alla fall någonstans att gå när jag behöver prata.





Ett sista farväl

Begravningen var verkligen jättefin. Jobbig men ändå fin. Tycker inte att mamma kunde fått ett finare avsked än detta. Så många vänner och nära var där för att säga hejdå och jag vet att mamma var där och tittade på oss och kände sig tacksam att se sina vänner vara där, att hon kände sig älskad. Kommer sakna min underbara glädjespridare, men hon är på en mycket mer fridfull plats nu och vakar över mig och hon kommer alltid finnas med i mitt hjärta ❤️ Minä rakastan sinua äiti! 




Tack alla som kom och sa farväl av min mamma! 

Fråga

Fick en fråga om min döda bror. Min bror hette Christiffer och skulle vara i 40-års åldern om han levde. Han dog när han var 2 år, alltså väldigt länge sedan, innan jag var född. Men jag besöker ändå hans grav ibland.

Mat




På återseende

Idag va första och enda skoldagen på denna vecka. Imorgon är mina lektioner inställda och på fredag har jag fått ledigt. Och dagen bestod endast av en franskalektion och mentorstid så det är rätt chill. Idag efter skolan var jag hoa kuratorn och snackade lite plugg, känns så skönt att komma dit och hon hjälper mig att strukturera mitt plugg så det är otroligt skönt!! Efter det träffade jag min underbara kusin som kom till Sverige idag. Vi satt på coffeehouse by George hela eftermiddagen och pratade om livet, min mamma (hennes moster) och även begravningen på fredag. Hon har lovat skicka fina bilder på mamma eftersom jag inte har så många här i Sundbyberg. Ska skriva ut de och rama in sen.
Ikväll har jag bara tagit det lugnt. Kollat one tree Hill och ätit choklad. Mums. Nu ligger BOOKIE bredvid mig i sängen och snarkar på ett underligt sätt. Dags att sova! Natti människor



Produktivitet och fotboll

Dagens mål var att vara produktiv och det har jag väl lyckats ganska bra med i alla fall?
Jag startade dagen med att sova ut eftersom vi hade studiedag idag. Jag tog mig faktiskt till att laga pannkakor till frukost och njöt av ensamheten tillsammans med Sookie. Vid 12:30 kom Christine hem och då hoppade jag ner i badet och njöt en timme ungefär och sedan var det bara dags att face it: jag måste verkligen plugga. Jag har ju den här samhällsuppgiften som ska vara inne på fredag och jag hade knappt börjat på analysen. Nu har jag skrivit lite mer på analysen, ska bara få in hur religionen kommer påverka Turkiet i framtiden (som om det säger er något). Jag har en gräns på 2000 ord (+/- 10%) och jag börjar faktiskt tro att jag kommer få svårt att inte skriva för mycket. Jag fick lite hjärnstopp på analysen så jag gick över till källkritiken och nu har jag skrivit om 3,5/5 av min källor och det har blivit två sidor... Hur fan ska det här sluta... Däremot räknas inte källkritiken till ordgränsen men det känns lite väl mycket ändå... 
 
Nu väntar jag på att VM-kvalsmatchen mellan Sverige-Tyskland ska börja. Jag är inte så värst intresserad av fotboll men jag tycker det är kul när det är något så stort som VM och det är Sverige som spelar. I fredags spelade Sverige mot Österrike och vann med 2-1 så jag hoppas på det bästa nu! Däremot har jag fått intrycket av att Tyskland är jävligt bra och Zlatan ska dessutom inte spela idag men jag har ingen aning om hur de spelarna som spelar idag är... 
HEJA SVERIGE!!

Träningsvärk

Igår gick jag från gallerian till Slussen, genom gamla stan längs Drottninggatan genom Vasastan till hagaparken till Solna, promenerade på Norra begravningsplatsen, hittade till min farmor, farfar och storebrors grav, städade upp lite och sen vidare till Solna centrum och sen gick jag hem därifrån.. Snacka om promenad och mima fötter var rätt döda efter det och jag känner promenaden i kroppen nu. Jag köpte en cleansing gel som jag beställt från Life och hämtade den igår i Gallerian. Den är verkligen jättebra så jag är glad att jag har den nu igen! Den kommer från ett svenskt märke som heter Secuvie och den är gjord av höet naturliga ämnen och är till för all typ av hy. Den luktar ganska starkt vilket den fått mycket kritik för men jag har inga problem med det och tycker nästan att den luktar lite gott :)! 
Idag ska jag faktiskt bara plugga, ta det lite lugnt. Kanske sätter mig på ett kafé och pluggar och ikväll blir det bara mys med familjen! Känner att jag behöver det!
Sookie-mys! Världens bästa vovve!!


Confession

Jag ska erkänna att jag har svårt att prata med människor, jag har svårt att utmärka mig och ta plats. Den här bloggen blir lite som mitt sätt att prata med er. Dela med mig av mina känslor. Jag vet inte riktigt vilka som läser men jag vet några av mina vänner som gör det. Eller mina så kallade vänner. Jag känner mig besviken. Hur många gånger har inte jag erbjudit mig er hjälp, sagt att det alltid är okej att ringa mig, jag finns alltid. När ni då läser ett inlägg som innan, får inte det er att känna något? Uppenbarligen inte för inte ens enda tog kontakt med mig. Mina vänner vet vad jag gått och går igenom just nu, och vet att jag inte vill att folk ska dra sig undan för mig och att jag är en person som har svårt att säga hur jag känner bara sådär. Att de då gör det får mig att känna mig otillräcklig, ovälkommen. Jag känner inte att någon av mina vänner bryr sig om mig. Vänner beter sig inte såhär. Så uppenbarligen är jag inte någon som folk vill vara med. Jag vet att jag har mina brister, att jag har humörsvängningar och att jag kan vara svår att förstå, jag är bara osäker. Jg känner mig besviken. Och eftersom att inte en jävel bryr sig ens när jag skriver ut det på nätet, kan jag lika gärna skita i det.

Ingen ork

Jag känner inte att jag orkar vara i skolan längre. Det skulle bli en ny start att komma till gymnasiet, jag skulle inte behöva må som jag gjorde tidigare. Vad händer? Ingenting. Det är exakt som förut. Känner bara press och att jag inte kan vara mig själv där. Visst är lärarna jättebra, lokalerna är fina, människorna i klassen är roliga och snälla. Men jag passar inte in. Jag känner inte att jag hör hemma där. Kanske är det bara i min hjärna men jag känner inte att jag borde vara där. Hur kul är det då att gå till skolan när ändå inte känns tryggt, när jag inte inte känner mig välkommen? 
 
Vi pratar om att man ska kunna ändra sitt beteende, ändra hur man är bland nya människor. Men när det ändå bara blir samma respons vad är det då för mening? Varför ska en redan svag person behöva vara starkare än de andra? Varför är det svårare för oss att passa in? Antingen blir vi ihågkomna som de tysta konstiga människorna eller så blir vi inte ihågkomna alls, vi syns inte, vi är inget särskilt, inte någon som nån frivilligt väljer att i första hand prata med eller umgås med. Vi bara finns där, som en del av samhället. De som bara finns men som inte fyller någon funktion. 
 
Och vilka kan man säga är sina vänner? Vilka ser hur man mår och gör något åt det? 
 
Jag skiter i det nu.

Åk tunnelbana med respekt

Jag förstår inte varför dagens vuxna människor beter sig så illa när de ska åka tunnelbana. De knuffas, väntar inte på att passagerarna ska gå av innan de kliver på, tar platser som någon annan mer behövande kunde fått, sätter sig på det yttre sätet istället för det inre osv. Jag blir så arg när jag ser människor lägga sin handväska på det tomma sätet bredvid för att på något sätt indikera att "jag vill inte att någon främling sätter sig här" när det finns många äldre och skadade som skulle behöva sitta. Och imorse till exempel när jag skulle åka till skolan så var tunnelbanan ganska full. Det fanns en ledig inre plats men jag hade två klumpiga väskor och tåget var dessutom i rörelse och det var svårt att ta sig fram till det utan att på något sätt stöta till andra. Så jag ställde mig i gången för att det inte skulle bli för fullt vid dörrarna. Flera gånger var det människor som skulle förbi mig för att av någon anledning ställa sig vid den andra dörren och var verkligen tvungna att knuffa sig förbi mig för att komma dit. Sa de ursäkta? Självklart inte. De puttade bara in mig i en sittande passagerare som fick min väska i ansiktet. Varför ska de ens, i en full tunnelbana, förflytta sig och göra det jobbigt för alla andra? Sedan såg jag en äldre man som skulle sätta sig på en plats som precis blivit ledig. En kvinna i 40-årsåldern var mycket kvickare i benen och tog den platsen innan den här mannen och såg bara förbi honom, och detta är vanligt förekommande. Den här kvinnan gick dessutom av stationen efter. Kunde inte hon offrat två minuter av stående resa för den här mannen?
Det faktum att det dessutom är vuxna människor som oftast beter sig såhär när ungdomarna  väntar med att kliva på så att de som ska av kan göra det utan problem och står så att andra kan sitta förvånar mig. Är så många människor så socialt inkapabla och oförnuftiga att de inte ens vet hur man uppför sig mot andra? 
Banka i er lite vett och res med respekt! 




Donken

Jag kom lite tidigt till mitt möte så jag hann äta lite onyttig frukost innan:donkenpannkakor och kaffe 
Lucky me

Paul Frank

Äääntligen har jag fått mitt laptop skydd som jag beställde för evigheter sen! 
Köpte det på laptop-skydd.se för 210kr!

Aktiverade även mitt mecenat kort så nu har jag äntligen studentrabatt! Min kväll blev ganska bra trots den dåliga dagen. Två examinationer som inte gick så bra följt av en långtråkig monolog med diskussion efteråt... Imorn ska jag dock inte till skolan för jag ska på Soc möte på förmiddagen, men har bara en lektion så det e lungan lol
Nu ska jag lägga mig och kolla på one tree Hill! 

Turkiet

Asså fyfaaan vad jag har pluggat på Turkiet idag alltså... Har pluggat i mer än tre timmar. Har i och för sig bara skrivit en sådär halvbra bakgrund på Turkiet och jag är inte alls säker på att jag täckt det som ska täckas. Men ändå, lite stolt är jag ändå. Jag kan ju inte prestera bättre än mitt bästa. Fast jag ångrar mig liite att jag valde Sam... Gillar inte Samämnena egentligen men jag skulle heller inte passa in på Natur och jag är definitivt inte en ekonomiare eller estetare.... Aja jag får göra det bästa av situationen helt enkelt!

Huomenta huomenta

Så sa alltid min morfar och det betyder "morgon morgon". Har nyss vaknat och jag insåg att fy fan vad det här kommer bli en tråkig dag. Måste plugga så inåt satan... Mina dagar de kommande veckorna kommer bestå av skola, plugg, kaffe, sova. Älska livet!! 
Men just nu är jag ganska så glad för Kims mamma ska laga amerikanska pannkakor!! Älska denna morgon!

Mys

Hej people! Är hos Kimsan nu och har pluggat lite och ätit bullar! Ikväll ska vi äta hemmagjorda kycklingspett med hemmagjord jordnötssås! Älskar kims mammas kycklingspett! 
Lite dagen efter sådär!

Igår hade vi en rätt Nice kväll, det va fest men sen klagade grannen och vi fick gå ut istället men det va ändå fett kul! 


Tyvärr de enda bilderna jag har från igår menmen

Victorias Secret

Igår fick jag lite grejer från min underbara brors fru! 
Mango Temptation body mist, Pure Daydream body mist, tre necessärer och sen fick jag också ett essie nagellack! Såå glad!

Positivitet

Låt oss vara lite glada istället för Depp som den här bloggen bestått av den senaste tiden. Saker jag ser fram emot 
 1. Imorgon. Blir en kul kväll men vännerna.
2. Lördag. Då ska jag träffa Kim och får se hennes nya tatuering och bara slappna av och ha kul med henne.
3. 16/10. Då kommer min underbara kusin från England och hälsar på. Har inte träffat henne sen förra sommaren när jag var i Finland. Det kommer bli kul även om hon inte är här fö roliga saker...

Alltid när jag är ledsen försöker jag hitta något att se fram emot och det här är det jag har just nu! Dessutom sitter jag på bussen till min bror och hand familj för middag och det är alltid liks trevligt!
Min byxa sprack idag... Andra byxan på typ tre veckor som spricker... 😔


One Tree Hill

Hey gyus!
 
Provet gick helt okej hoppas jag... Jag slutade efter provet vilket var 9:45 så jag gick till Pixie, åt frukost och sen mötte jag upp Bella och åt på Kebabkungen. Asgott, har inte ätit kebab på jättelänge. Sedan gick jag till Specsavers för att hämta ut mina glasögon som är färdiga nu! Äntligen kommer jag kunna se på lektionerna men jag kommer ju se förbannat ful ut lol... Men vad gör man inte för att kunna se? Haha
 
HAr nyss ätit middag och nu ligger jag och kollar One Tree Hill. Har redan sett alla avsnitt på alla säsonger men jag började om igen för ett tag sen och nu är jag på säsong 4 igen! Älskar verkligen den serien. Visst, den är väldigt High School och det är mycket drama men den är bra ändå, känner igen mig i många situationer och då känns det lite bättre att se någon annan (även om det är skådespelare) vara i den situationen. Skadeglädje eller inte?
 
Har haft en mindre bra dag... Det börjar bli ganska jobbigt i mitt liv nu och som ni vet är det ganska mycket barn och ganska mycket liv där jag bor. Jag känner att jag vill komma bort någon vecka eller två och bara kunna få plugga i tystnad åtminstone och få tänka. Visst kan jag sitta på biblioteket men det funkar inte riktigt för mig. JoAnn har erbjudit sig att låna ut en sängplats till mig vilket är  väldigt snällt av henne. I alla fall skulle jag prata med Soc om detta idag men eftersom jag är sjuk kände jag inte riktigt att jag va i skick att gå dit. Men min fostermamma fick veta att jag ville prata med Soc och frågade vad det gällde, och då berättade jag. Nu är hon arg och framförallt besviken på mig för att jag vände mih till Soc och inte direkt till henne. Men jag tänkte att soc kanske skulle veta detta, inte vet jag. Jag menade inget illa mot henne, och nu tror hon att jag inte passar in i den här familjen om jag inte klarar av barnen när jag är ledsen. Det sårar mig verkligen. Jag vill verkligen inte flytta härifrån, jag älskar den här familjen och de har fått mig bli så mycket starkare och nu känner jag mig inte lika välkommen längre, jag ville bara ha lite lugn nu när jag är så ledsen, inte trodde jag att hon skulle bli så fruktansvärt upprörd över det och tro att jag inte vill bo här. Jag har pratat med henne men det hjälpte inte. Så nu vet jag inte vad som kommer hända, får se vad Soc säger.... Känner mig inte direkt överlycklig över livet om man säger så...

Godmorgon vänner

Vi startar denna underbara onsdag med mera sjukdom, minusgrader och franskaprov i tre timmar. Åh vilken underbar dag! 
Annars vet jag inte så mycket mer, har bara en lektion idag och sen kanske jag ska på Soc möte men vi får väl se hur jag mår. Enda anledningen till varför jag tar mig till skolan idag är för provet. Usch hatar verkligen att vara förkyld av alla sjukdomar. Man bara snörvlar och nyser och fryser och svettas och snorar ner hela världen....

Till förkylningen

Jävla skitdator

 
 
Jag är så förbannat irriterad just nu på den här satans datorn jag fått låna av skolan. Den är långsam, fattar inte ibland vad man vill göra så man får klicka ganska många gånger ibland föt att kunna göra något. Musplattan har någon slags multitask så man kan dra på olika sätt för att göra olika saker t.ex aktivera helskärmsläge, gå till föregående hemsida, scrolla upp och ner, markera text och bilder osv, you get the point. Låter jättebra, eller hur? Det är den mest frustrerande funktionen jag någonsin varit med om i datorerna historia (märks det att jag inte är på mitt bästa humör?). Jag har nu suttit och läst lite om Turkiet och skrivit lite anteckningar på ett dokument och HELA TIDEN har den här musplattans funktioner kommit ivägen för att jag slumpmässigt råkat dra fingrarna på ett sätt som utfyller en funktion, t.ex så har jag aktiverat helskärmsläget minst hundra gånger den senaste timmen. Nu är jag så irriterad att jag ger upp. Asså jag är delvis på sånt dåligt humör för att jag är så fruktansvärt sjuk, jag vill typ skära av min näsa för att slippa nysningarna och nästäppan/rinnandet, hälla yoghurt i hela halsen för att slippa halsontet och hamra på varenda muskel i min rygg/axlar för att få bort muskelknutarna. När jag är sjuk eller har ont så blir jag så lätt irriterad så något som jobbiga musplattor och skrikande småbarn utanför dörren gör att jag vill ta sönder något och bara skrika så halsen gör (ännu mer) ont. 
 
Jag har så mycket att ta itu med nu och jag ältar över små och stora saker att min hjärna inte funkar just nu. Jag bara klagar och klagar och klagar så ingen orkar väl med mig längre men jag orkar heller inte med ett jävla skit till. 
 
Så jag vill bara ursäkta mig till er alla som tvingas stå ut med mig den kommande tiden; jag kommer va fruktansvärt gnällig, känslig, lättiriterad, ledsen, arg, men förhoppningsvis lite glad också. Det kommer verka som att jag inte bryr mig ett skit, till en viss del gör jag inte det, men jag skulle aldrig medvetet vilja såra någon. 
 
Men just nu är jag bara allmänt irriterad på människor, dumma människor, människor som antar saker för att man inte hela tiden varje minut visat intresse för något. Jag vill inte hänga ut någon. Men någon kanske känner igen sig i det här och upplever att jag varit elak mot de eller etc för att jag inte visat 110% uppskattning. Jag går igenom ett tuff period nu och jag försöker vara så trevlig jag bara kan men ibland orkar jag helt enkelt inte. Om 
jag inte tycker om något ni gör för mig eller rent utav inte vill ha det så säger jag till. 
 

Känner att allt blir så flummigt just nu, skriver bara det jag känner för... Ta det hur ni vill
 
 
 

Stress

Assååååh jag känner mig så fruktansvärt stressad och spänd. Egentligen har vi inte såååå värst mycket plugg men jag har missat en del och sen igår fått veta att en svenskareflektion skulle vara inne idag, att vi har orienteringsläxa till på torsdag och att jag har psykologiexamination nästa tisdag. Jag är mest stressad inför psykologin för jg känner inte att jag har koll på de olika teorierna och begreppen och nu ska vi liksom skriva en examination. Jag måste prata med min psykologilärare lite känner jag... I och för sig är detta bara första provet eller vad man ska säga så man lär ju liksom improve men ändå jag är lite utav en perfektionist när det kommer till skolan men jag kan också hur lätt som helst bara lägga av, det beror på vad som händer mer i mitt liv men nu känner jag verkligen att jag ska ta mig till skolan, plugga mitt bästa för det vet jag att mamma hade sagt åt mig och velat göra så mamma är min drivande kraft just nu...
För övrigt vaknade jag med värsta förkylningen men jag drack två koppar te och tog lite nässpray o laddade väskan med halstabletter så ska nog denna dag också kunna klaras av levande. Skämt åsido, jag vill som sagt ta mig till skolan så jag inte missar ngt och blir stressad och idag är dessutom sista paykologilektionen innan examinationen...

Oj vad jag babblade på här. Nu är jag snart i skolan! Vi höres! 
En ful bild på mig igår när jag pluggade i vår nyinskaffade mysiga halsduk.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus